Čokoládový dort s jahodami

Hodnocení 3x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 200 g Čokoláda na vaření
  • 100 g Piškoty cukrářské
  • 60 g Ořechy lískové
  • 20 ml Whisky
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kg Jahody zahradní
  • 1 balení Hrozinky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1037 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 83 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 97.8 mg
  • Draslík 504.2 mg
  • Vláknina 19728.5 mg
  • Vitamín A 19728.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 148 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 102.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čokoládu rozpouštíme v mikrovlnné troubě dvě minuty na 'rozmrazit'. Poté čokoládu promícháme a další dvě minuty zahříváme. To opakujeme třikrát až čtyřikrát, dokud se čokoláda nerozpustí.

  • 2

    Poté vmícháme piškoty nakrájené na větší kousky, smetanu, oříšky, rozinky, likér a vše rozmícháme.

  • 3

    Směs vložíme do dortové formy vyložené pečicím papírem a namazané máslem. Vložíme do ledničky a necháme ztuhnout. Podáváme s jahodami.

Komentáře k receptu