Salát s opečeným bůčkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Vepřový bok
  • 600 g Čekanka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet ze šampaňského - Balsamic
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 124 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 54 mg
  • Draslík 462.7 mg
  • Vláknina 9408.3 mg
  • Vitamín A 9408.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vnější listy čekanky radicchio oloupeme a odložíme, zbytek přes „srdíčko“ nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Na velké pánvi při střední teplotě zahřejeme 3 lžíce oleje a za stálého míchání na něm asi 2 minuty pečeme česnek nakrájený na plátky. Poté česnek z oleje vyjmeme.

  • 3

    Vložíme na pánev bůček nakrájený na kostičky a za stálého míchání jej opékáme asi 5 minut dozlatova. Měl by být dobře propečený, ale zároveň šťavnatý.

  • 4

    Přidáme do pánve nakrájenou čekanku radicchio a asi 30 vteřin mícháme, aby se prohřála. Musí mírně ovadnout, nesmí však do sebe nasát příliš mnoho tuku.

  • 5

    Přidáme lžíci octa aceto balsamico a opět promícháme. Podle chuti osolíme, opepříme, případně přidáme olej a ocet.

  • 6

    Rozložíme na talíře odloupané horní listy čekanky, naplníme je horkou směsí, ozdobíme lístky bazalky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu