Trácký džuveč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 300 g Vepřové maso libové
  • 300 g Skopové maso přední
  • 100 g Rýže loupaná
  • 100 g Celer bulvový
  • 200 g Rajčata
  • 250 g Paprika zelená
  • 60 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 dl Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 596 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 818 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 114.2 mg
  • Draslík 665.9 mg
  • Vláknina 8735.5 mg
  • Vitamín A 8735.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1900.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso pokrájíme na kousky, rozehřejeme si sádlo a maso na něm opečeme za všech stran. K masu přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a mrkev s celerem pokrájené na kostičky. Promícháme, přidáme 1 dl vývaru, zakryjeme poklicí a dusíme do změknutí masa. Rýži dáme vařit do osolené vody a scedíme ji, když je uvařena jen napůl.

  • 2

    Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Polovinu rajčat přidáme k měkkému masu, které osolíme, opepříme a vaříme do doby, než se vyvaří tekutina. Potom teprve maso se zeleninou smícháme s rýží, přidáme proužky papriky, zbývající část rajčat a promícháme.

  • 3

    Celou směs dáme do zapékací mísy, zalijeme 1 dl vývaru a pečeme v předehřáté troubě při 175°C přibližně 30 minut.

Komentáře k receptu