Vepřové rolky s mátou
Suroviny
- 600 g Vepřová kýta
- 100 g Anglická slanina
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Máta
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 727 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 60 g
- Sodík 589 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 308.9 mg
- Draslík 612.2 mg
- Vláknina 549.4 mg
- Vitamín A 549.4 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Poklademe plátky slaniny a posypeme jemně nasekanou mátou. Maso svineme do závitků a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
-
2
Závitky urovnáme do olejem vymaštěného pekáče těsně vedle sebe a zalijeme je smetanou.
-
3
Pokrm pečeme v dobře vyhřáté troubě 45-50 minut.
-
4
Podáváme s různě upravenými bramborami.