Omáčka Supréme

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 l Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 517 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 783 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 35 mg
  • Draslík 35.4 mg
  • Vláknina 1480.7 mg
  • Vitamín A 1480.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme pokrájenou cibuli a krátce orestujeme. Zasypeme moukou, promícháme a podlijeme studeným vývarem. Za stálého míchání přivedeme k varu.

  • 2

    Okořeníme pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Vaříme na mírném ohni hodinu a půl.

  • 3

    Pánev odstavíme a do horké omáčky vmícháme máslo a smetanu.

Komentáře k receptu