Vepřové řízečky se šalvějí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová kýta
  • 80 g Šunka parmská
  • 50 ml Víno portské
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.94 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 332 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 323 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 89.4 mg
  • Draslík 434.5 mg
  • Vláknina 241.3 mg
  • Vitamín A 241.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky, každý rozpůlíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na řízečky položíme vždy plátek parmské šunky a na ni lístek šalvěje. Sepneme párátky.

  • 2

    V pánvi na rozehřátém másle řízky opékáme asi 2 minuty po každé straně, vyjmeme z pánve a necháme na teplém místě.

  • 3

    Do výpeku vmícháme portské víno, necháme přejít varem a přelijeme přes maso.

Komentáře k receptu