Brambory s lilkem
Suroviny
- 450 g Brambory
- 450 g Sýr Tofu - uzený
- 1450 g Jogurt bílý
- 300 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Lilek
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 673 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 42 g
- Sodík 1611 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 191.4 mg
- Draslík 1583.1 mg
- Vláknina 13269.2 mg
- Vitamín A 13269.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.6 mg
- Vitamín E 7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 15 minut. Scedíme a polovinu brambor rozprostřeme na dno pekáčku.
-
2
Na pánvi rozpálíme olej a vsypeme pokrájenou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek a restujeme 3 minuty. Zasypeme moukou, promícháme a přilijeme rajčatový protlak. Přisypeme rozdrolené tofu, prohřejeme a podlijeme vývarem. Vaříme 10 minut. Omáčku nalijeme do pekáčku na první vrstvu brambor a na ní ještě naklademe plátky rajčat a lilku. Poslední vrstvou bude druhá polovina brambor. Zalijeme jogurtem, ve kterém jsme rozkvedlali vejce. Osolíme, opepříme a dáme zapéct. Pečeme při vyšší teplotě 40 minut.