Špaldovo - datlové hvězdičky v čokoládové polevě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Ořechy lískové
  • 150 g Datle
  • 200 g Poleva čokoládová
  • 300 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 100 g Sirup datlový
  • 180 g Máslo čerstvé
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 37 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 21.6 mg
  • Draslík 253.2 mg
  • Vláknina 9875 mg
  • Vitamín A 9875 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechny suroviny zpracujeme na hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme přes noc odpočinout v chladu.

  • 2

    Vyválíme plát a vykrájíme hvězdičky.

  • 3

    Přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 170°C. Vytáhneme ještě měkké, po vychladnutí ztuhnou.

  • 4

    Poléváme rozpuštěnou polevou a zdobíme lískovým oříškem.

  • 5

Komentáře k receptu