Jahodový dort

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 40 g Džem jahodový
  • 500 g Jahody zahradní
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Cukr krupice
  • 6 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 balení Želatina červená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 22 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 103.2 mg
  • Draslík 191.1 mg
  • Vláknina 3517.4 mg
  • Vitamín A 3517.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr, vajíčka a změklé máslo ušleháme, po částech přidáváme mouku s kypřícím práškem. Je-li těsto příliš husté, přilijeme trochu mléka.

  • 2

    Hotové těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy na pečení a dáme péct na 175 °C.

  • 3

    Upečený dort potřeme džemem, na který naskládáme jahody. Ovoce zalijeme želatinou připravenou podle návodu.

  • 4

    Podáváme zdobené šlehačkou.

Komentáře k receptu