Předkrm z krůtích srdíček s červeným vínem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Krůtí maso
  • 150 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.17 polévková lžíce Olej stolní
  • 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 362 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 150.7 mg
  • Draslík 838.2 mg
  • Vláknina 1239.3 mg
  • Vitamín A 1239.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí srdíčka očistíme, omyjeme a osušíme. Mírně je posypeme hladkou mouku a nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    V hlubší pánvi rozpálíme olej, přidáme máslo, vložíme srdíčka a 2 minuty je opékáme. Potom přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a po dalších 2 minutách vmícháme rajčatový protlak. Vše zalijeme marsalou a pod pokličkou zvolna vaříme 7-8 minut doměkka. Teprve potom maso osolíme a opepříme. Těsně před ukončením varu vmícháme do pokrmu omytou, na plátky nakrájenou jarní cibulku a nasekanou petrželku.

  • 3

    Srdíčka s omáčkou upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu