Rajčatová omáčka

Hodnocení 1x 2x
Čas přípravy: 180 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.5 kávová lžička Bazalka
  • 0.5 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Bobkový list
  • 0.5 ks Petržel kořen
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.2 kg Rajčata
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 171 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 415 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 864.3 mg
  • Vláknina 10979.5 mg
  • Vitamín A 10979.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.5 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata nakrájíme na čtvrtky. Mrkev a petržel (můžeme použít i další kořenovou zeleninu) nakrájíme na kostičky, cibuli na hrubé kousky a česnek nasekáme na hrubo.

  • 2

    Ve větší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, kořenovou zeleninu a česnek a osmahneme asi 2 minuty. Přidáme tymián, oregano, bazalku, mletý pepř, celý bobkový list, sůl, cukr a rajčata. Vše vaříme za občasného míchání na mírném ohni asi 2 hodiny. Poté omáčku propasírujeme přes síto, dáme zpět na oheň a vaříme do zhoustnutí.

  • 3

    Omáčka se podává především k těstovinám.

Komentáře k receptu