Bílé fazole s hovězím masem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Cibule
  • 250 g Hovězí maso zadní
  • 300 g Fazole bílé
  • 160 g Rajčata
  • 30 g Tuk rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 397 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 291 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 36.3 mg
  • Draslík 1500.5 mg
  • Vláknina 25147.2 mg
  • Vitamín A 25147.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přes noc namočené bílé fazole povaříme cca 30 minut. Poté vodu slijeme.

  • 2

    Maso pokrájíme na kostky a osmažíme na rozpáleném tuku s cibulkou. Necháme dusit 20 minut pod pokličkou.

  • 3

    K dušenému masu přidáme rajčata a fazole, opepříme a podlijeme vodou podle potřeby. Uvařenou směs dosolíme dle chuti.

Komentáře k receptu