Marocký salát s kuskusem
Suroviny
- 230 g Kuskus
- 200 g Tuňák v oleji
- 90 g Okurka salátová
- 2 kávová lžička Koriandr čerstvý
- 1 kávová lžička Kmín římský
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 5 ks Skořice celá
- 3 ks Rajčata
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř cayenský
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 4 polévková lžíce Hrozinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 568 kcal
- Sacharidy 110 g
- Tuky 9 g
- Sodík 105 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 110 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 871.7 mg
- Vláknina 65404.7 mg
- Vitamín A 65404.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.1 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi na silném ohni opražíme semena koriandru, celou skořici, římský kmín, když začne kmín praskat a vonět, přesypeme tuto směs do mlýnku na koření nebo do hmoždíře, paličkou rozmělníme nebo v mlýnku rozemeleme a odložíme.
-
2
Na jiné pánvi rozehřejeme na slabém ohni olej a za občasného míchání opékáme 7-8 minut cibuli, dokud nezměkne a nezezlátne. Přidáme česnek, opékáme ještě minutu, vmícháme kajenský pepř, kurkumu, rozdrcené pražené koření, zahříváme ještě další minutu, odstavíme, vmícháme citronovou šťávu a touto směsí ochutíme kuskus, který jsme připravili dle návodu na obalu, ale nedávali jsme do něj máslo.
-
3
Přidáme rozinky, pokrájená rajčata, kousky tuňáka, salátovou okurku, jarní cibulky, nakrájený čerstvý koriandr, dle chuti osolíme, opepříme a řádně promícháme.
-
4
Necháme úplně vychladnout a servírujeme.
-
5