Francouzský dresink

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 362 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 92.6 mg
  • Draslík 8.7 mg
  • Vláknina 52.4 mg
  • Vitamín A 52.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutek promícháme s octem, hořčicí, cukrem, pepřem a solí. Postupně vmícháváme olej, aby vznikla krémová konzistence.

  • 2

    Pokud bude dresink příliš hustý, přimícháme do něj 1 - 2 lžíce vody.

  • 3

    Podáváme k mírně nahořklým salátům nebo k zelenině.

Komentáře k receptu