Hráškové soté s pršutem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Prosciutto sušené
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 šálek Hrášek
  • 0.5 šálek Cibule perlová
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Provensálské koření
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 345 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 128 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 319.1 mg
  • Vláknina 23339.5 mg
  • Vitamín A 23339.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi na mírně rozehřátém oleji smažíme asi 3 minuty na kostičky pokrájené perlové cibulky doměkka. Přisypeme čerstvý vyloupaný hrášek a za míchání dusíme doměkka.

  • 2

    Přidáme máslo, na kostičky nakrájený pršut a vše promícháme a necháme 1 minutu pod poklicí dusit. Osolíme, opepříme, posypeme provensálským kořením a servírujeme.

Komentáře k receptu