Slepice v rýži se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 730 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 29 g
- Sodík 1263 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 165.5 mg
- Draslík 1279.9 mg
- Vláknina 15179.8 mg
- Vitamín A 15179.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 126.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný, omytý květák rozebereme na růžičky a povaříme ve vývaru ze slepice.
-
2
Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, podusíme na kousku másla a osolíme. Na zbylém másle zpěníme oloupanou, najemno rozsekanou cibuli, přidáme spařenou rýži a za stálého míchání ji necháme oschnout. Zalijeme vroucím osoleným vývarem, opepříme, přidáme posekanou petrželku, na kousky rozkrájené, vykostěné maso z předem uvařené slepice, květák, houby a okapaný hrášek. Promícháme a dusíme pod pokličkou, až je rýže měkká (dusíme bez míchání).
-
3
Před podáváním posypeme každou porci nastrouhaným sýrem.