Slepice v rýži se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 750 g Slepice
  • 200 g Rýže loupaná
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Květák
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar slepičí
  • 4 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 730 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1263 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 165.5 mg
  • Draslík 1279.9 mg
  • Vláknina 15179.8 mg
  • Vitamín A 15179.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 126.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný, omytý květák rozebereme na růžičky a povaříme ve vývaru ze slepice.

  • 2

    Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, podusíme na kousku másla a osolíme. Na zbylém másle zpěníme oloupanou, najemno rozsekanou cibuli, přidáme spařenou rýži a za stálého míchání ji necháme oschnout. Zalijeme vroucím osoleným vývarem, opepříme, přidáme posekanou petrželku, na kousky rozkrájené, vykostěné maso z předem uvařené slepice, květák, houby a okapaný hrášek. Promícháme a dusíme pod pokličkou, až je rýže měkká (dusíme bez míchání).

  • 3

    Před podáváním posypeme každou porci nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu