Ovocná želatina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 ml Pomerančová šťáva
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 1200 ml Kompot broskvový
  • 60 ml Voda pitná
  • 10 plátek Želatina bílá plátky
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 382 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 32 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 93 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 552.1 mg
  • Vláknina 8480 mg
  • Vitamín A 8480 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 76.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve namočíme na 5 minut želatinu. Mezi tím rozmixujeme broskvový kompot na kaši.

  • 2

    Nabobtnalou želatinu ohřejeme v kastrole a rozpustíme. Smícháme broskvovou kaši s pomerančovou a citronovu šťávou a medem.

  • 3

    Rozpuštěnou želatinu smícháme za stálého míchání s ovocnou kaší.

  • 4

    Plníme do formiček a necháme vychladnout v ledničce.

Komentáře k receptu