Vejce po francouzsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Houby čerstvé
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Tvaroh tvrdý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 1 šálek Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 273 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 599 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 258.5 mg
  • Draslík 791.2 mg
  • Vláknina 9574.8 mg
  • Vitamín A 9574.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme očištěné, na plátky pokrájené houby, sůl a nasekanou petrželku.

  • 2

    Když se šťáva z hub vydusí, přisypeme hladkou mouku a osmahneme. Zředíme vývarem, přidáme natvrdo uvařená nasekaná vejce a strouhaný tvaroh. Vše krátce povaříme.

  • 3

    Podáváme s těstovinami nebo s rýží.

Komentáře k receptu