Maďarská polévka z kapra

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 800 g Kapr obecný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 292 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 304 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 134.9 mg
  • Draslík 714.7 mg
  • Vláknina 1224 mg
  • Vitamín A 1224 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli osmažíme na sádle. Vmícháme mletou papriku a zalijeme vodou. Do vařící polévky vložíme omytou kapří hlavu a ploutve a vaříme asi 45 minut.

  • 2

    Očištěné kapří maso nakrájíme menší na porce, osolíme a necháme chvíli odležet.

  • 3

    Vývar přecedíme, přidáme porce kapra a vaříme doměkka. Pokud máme jikry a mlíčí, přidáme je do polévky krátce před koncem varu. Polévku nemícháme.

  • 4

    Na talíře vložíme porce kapra a přelijeme polévkou.

Komentáře k receptu