Makrela v česnekové směsi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Makrela obecná
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 243 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 100 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 64.5 mg
  • Draslík 58.7 mg
  • Vláknina 1065 mg
  • Vitamín A 1065 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný česnek prolisujeme a smícháme se špetkou soli, nasekanou petrželkou, rozehřátým máslem a citronovou šťávou.

  • 2

    Omyté porce makrel opečeme po obou stranách na oleji a vyjmeme. Ve výpeku zpěníme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, vložíme zpět makrely, přidáme česnekovou směs a 1 dl vody. Dusíme, až ryby změknou.

  • 3

    Hotové makrely dáme na talíře a přelijeme procezenou šťávou.

Komentáře k receptu