Kuřecí stehna a francouzská piperáda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Lilek
  • 250 g Rajčata
  • 200 g Cuketa
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Kuřecí stehna
  • 2 ks Směs koření na kuře
  • 2 ks Kapie
  • 0.5 ks Citrony
  • 0.5 hrst Tymián čerstvý
  • 0.5 hrst Majoránka
  • 0.5 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • 0.34 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 527 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 236 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 166 mg
  • Draslík 1091.4 mg
  • Vláknina 16193.8 mg
  • Vitamín A 16193.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.2 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, vetřeme kořenicí směs, zakapeme citronovou šťávou, dvěmi lžícemi oleje a vložíme na půl hodiny do chladničky marinovat. Očištěnou zeleninu opláchneme, neoloupaný lilek nakrájíme na větší kostky, na půl hodiny nasolíme. Rajčata spaříme, ihned zchladíme, oloupeme, vnitřky vydlabeme, dužninu drobně nakrájíme. Cukety s cibulí pokrájíme na plátky, očištěnou, zrníček zbavenou kapii na kostičky.

  • 2

    Maso vyjmeme z oleje. Zbylý olej rozehřejeme, stehna na něm trochu opečeme. Poté přidáme česnek a víno, vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme zhruba hodinu za občasného polévání vypečenou šťávou.

  • 3

    Nasolený lilek řádně omyjeme, tekutinu vymačkáme. Rozehřejeme 2 lžíce oleje, zpěníme na něm cibuli, přidáme lilek a zprudka 2 minuty opékáme. Poté přidáme kapii, cuketu, za 3 minuty rajčata s lístky tymiánu a majoránky. Dle chuti okořeníme a dusíme 10 minut přikryté, nakonec vše osolíme.

  • 4

    Dušenou zeleninu upravíme na mísu, na ni položíme pečená stehna, ozdobíme lístky bazalky a servírujeme.

Komentáře k receptu