Reveňový kompot s krupicovými řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Pšeničná krupice
  • 1000 g Reveň (Rebarbora)
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Meduňka
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 8 polévková lžíce Sirup malinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 487 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 51 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 158.9 mg
  • Draslík 759.7 mg
  • Vláknina 10614 mg
  • Vitamín A 10614 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Reveň očistíme, oloupeme, nakrájíme na špalíčky a vložíme do hrnce spolu s citronovou kůrou a malinovým sirupem. Vše vaříme asi 8 minut.

  • 2

    Mléko svaříme se 2 lžícemi másla, cukrem a skořicí. Zvolna přisypáváme krupici a za stálého míchání necháme přejít varem. Přidáme žloutky a nakonec zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Kaši rozetřeme ve vrstvě silné 2cm na plech a necháme vychladnout.

  • 3

    Krupicový plát nakrájíme na trojúhelníky a opečeme je na zbylém rozehřátém másle.

  • 4

    Na talířky upravíme kompot s noky a ozdobíme lístkem meduňky.

Komentáře k receptu