Reveňový kompot s krupicovými řezy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 487 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 26 g
- Sodík 51 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 158.9 mg
- Draslík 759.7 mg
- Vláknina 10614 mg
- Vitamín A 10614 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Reveň očistíme, oloupeme, nakrájíme na špalíčky a vložíme do hrnce spolu s citronovou kůrou a malinovým sirupem. Vše vaříme asi 8 minut.
-
2
Mléko svaříme se 2 lžícemi másla, cukrem a skořicí. Zvolna přisypáváme krupici a za stálého míchání necháme přejít varem. Přidáme žloutky a nakonec zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Kaši rozetřeme ve vrstvě silné 2cm na plech a necháme vychladnout.
-
3
Krupicový plát nakrájíme na trojúhelníky a opečeme je na zbylém rozehřátém másle.
-
4
Na talířky upravíme kompot s noky a ozdobíme lístkem meduňky.