Vepřové kotlety s cumberlandskou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 21 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Džem rybízový
  • 800 g Vepřové kotlety
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Víno portské
  • 0.03 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 169 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 138 mg
  • Draslík 729.4 mg
  • Vláknina 2560.8 mg
  • Vitamín A 2560.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větší pánvi rozpálíme olej. Kotlety bez tuku osolíme, opepříme a smažíme z každé strany asi 4 minuty.

  • 2

    Během smažení rozvaříme při nízké teplotě rybízový rosol. Smícháme škrob s vínem a přidáme ho do rosolu. Za stálého míchání vaříme omáčku asi 5 minut, až zhoustne a začne bublat. Poté přimícháme nastrouhanou citrónovou kůru a šťávu.

  • 3

    Kotlety dáme na mísu a přelijeme je omáčkou, ozdobíme plátky citrónu a ihned podáváme.

Komentáře k receptu