Vepřové kotlety na pomerančích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Vepřové kotlety
  • 100 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Pomeranče
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 507 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 385 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 144 mg
  • Draslík 979 mg
  • Vláknina 7389.8 mg
  • Vitamín A 7389.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kotlet odstraníme tuk, v pánvi rozpálíme olej a máslo. Kotlety osolíme, opepříme a 4 minuty opékáme z jedné strany.

  • 2

    Kůru z jednoho pomeranče nastrouháme, oba pomeranče oloupeme, vyjmeme jadérka a nakrájíme na tenké plátky.

  • 3

    Kotlety obrátíme a opékáme asi 3 minuty. Cibuli nasekáme na hrubo. Hotové kotlety dáme na mísu a uchováme v teple.

  • 4

    Cibuli dáme do výpeku v pánvi a dusíme asi 2 minuty, až trochu zesklovatí. Přidáme vývar smíchaný s kečupem a omáčku za stálého míchání krátce povaříme.

  • 5

    Plátky pomeranče a výpek dáme do omáčky, osolíme a opepříme. Omáčku rozdělíme na kotlety, posypeme strouhanou pomerančovou kůrou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu