Vepřové kotlety na pomerančích
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 507 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 25 g
- Sodík 385 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 144 mg
- Draslík 979 mg
- Vláknina 7389.8 mg
- Vitamín A 7389.8 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z kotlet odstraníme tuk, v pánvi rozpálíme olej a máslo. Kotlety osolíme, opepříme a 4 minuty opékáme z jedné strany.
-
2
Kůru z jednoho pomeranče nastrouháme, oba pomeranče oloupeme, vyjmeme jadérka a nakrájíme na tenké plátky.
-
3
Kotlety obrátíme a opékáme asi 3 minuty. Cibuli nasekáme na hrubo. Hotové kotlety dáme na mísu a uchováme v teple.
-
4
Cibuli dáme do výpeku v pánvi a dusíme asi 2 minuty, až trochu zesklovatí. Přidáme vývar smíchaný s kečupem a omáčku za stálého míchání krátce povaříme.
-
5
Plátky pomeranče a výpek dáme do omáčky, osolíme a opepříme. Omáčku rozdělíme na kotlety, posypeme strouhanou pomerančovou kůrou a ihned podáváme.