Mexická kukuřičná polévka
Suroviny
- 500 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 ks Cibule
- 1 ks Pórek
- 1 ks Rajčata
- 1 ks Kapie
- 0.5 ks Chilli paprička
- 2 ks Bujón hovězí
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Solamyl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1294 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 20.2 mg
- Draslík 493.8 mg
- Vláknina 9038.3 mg
- Vitamín A 9038.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.1 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 52.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kukuřici vysypeme na cedník, propláchneme vodou a necháme okapat. Zeleninu očistíme, pórek nakrájíme na plátky, papričku, kapii, rajče na kostičky, cibuli jemně nasekáme a česnek prolisujeme. Cibuli s pórkem a česnekem zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme kukuřici, kapii, papriku a jednu kostku hovězího bujónu. Přilijeme litr vody a vaříme zhruba půl hodiny.
-
2
Z polévky odebereme 4 lžíce, zbylé krátce rozmixujeme. Směs nalijeme zpět do hrnce, přidáme solamyl rozmíchaný v 50 ml vody, osolíme, opepříme, vmícháme smetanu a dvě minuty povaříme.
-
3
Hotovou polévku rozlijeme do talířů, do každé porce přidáme lžíci nerozmixované polévky, nakrájené rajče a ozdobíme petrželkou.