Mexická kukuřičná polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Kapie
  • 0.5 ks Chilli paprička
  • 2 ks Bujón hovězí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1294 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 20.2 mg
  • Draslík 493.8 mg
  • Vláknina 9038.3 mg
  • Vitamín A 9038.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kukuřici vysypeme na cedník, propláchneme vodou a necháme okapat. Zeleninu očistíme, pórek nakrájíme na plátky, papričku, kapii, rajče na kostičky, cibuli jemně nasekáme a česnek prolisujeme. Cibuli s pórkem a česnekem zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme kukuřici, kapii, papriku a jednu kostku hovězího bujónu. Přilijeme litr vody a vaříme zhruba půl hodiny.

  • 2

    Z polévky odebereme 4 lžíce, zbylé krátce rozmixujeme. Směs nalijeme zpět do hrnce, přidáme solamyl rozmíchaný v 50 ml vody, osolíme, opepříme, vmícháme smetanu a dvě minuty povaříme.

  • 3

    Hotovou polévku rozlijeme do talířů, do každé porce přidáme lžíci nerozmixované polévky, nakrájené rajče a ozdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu