Vrstvený salát

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Celer sterilovaný
  • 400 g Šunka dušená
  • 225 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 400 g Sýr Gouda 45%
  • 150 g Jogurt bílý
  • 300 g Kompot ananasový
  • 100 g Majonéza
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Pórek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 698 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 918 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 357.9 mg
  • Draslík 665 mg
  • Vláknina 7875 mg
  • Vitamín A 7875 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme na tvrdo a zchladíme. Nakládaný celer, kousky ananasu a kukuřici necháme okapat. Sýr, vejce a plátky šunky nakrájíme na kostičky. Pórek omyjeme a nakrájíme na tenké proužky.

  • 2

    Majonézu promícháme s jogurtem. Do velké sklenice dáme šunku a pokryjeme ji slabou vrstvou majonézy. Postupně potom vršíme nakládaný celer, vejce, kukuřici, pórek a ananas, přičemž každou vrstvu zlehka potřeme majonézou. Poslední vrstvu tvoří kostičky sýra.

  • 3

    Salát necháme několik hodin uležet v lednici.

Komentáře k receptu