Tvarohová vánočka

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cukr krupice
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 hrst Ořechy brazilské
  • 1 špetka Sůl
  • 7 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 405 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 67.5 mg
  • Draslík 199 mg
  • Vláknina 3259.2 mg
  • Vitamín A 3259.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku, cukr, mléko, vejce, máslo, kypřící prášek, vanilkový cukr, ořechy, tvaroh a trochu soli zpracujeme do těsta.

  • 2

    Těsto rozdělíme na díly a spleteme ve vánočku, kterou přendáme na plech.

  • 3

    Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na 150 stupňů.

Komentáře k receptu