Sýrové omelety s fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Fazolové lusky zelené
  • 60 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 262 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1329 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 379.8 mg
  • Draslík 484.2 mg
  • Vláknina 8405.4 mg
  • Vitamín A 8405.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.9 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a očištěné fazolky šikmo nakrájíme a povaříme v osolené vodě 10 minut. Scedíme je a necháme okapat. Oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na másle, přidáme fazolky, osolíme a opepříme.

  • 2

    Rozšleháme vejce a vmícháme do nich rozmačkaný sýr a nasekané ořechy. Podle chuti osolíme a opepříme. Na pánvi na rozehřátém oleji upečeme postupně 4 vaječné omelety.

  • 3

    Omelety upravíme na talíře, poklademe fazolkami a posypeme nadrobno nakrájenou pažitkou.

Komentáře k receptu