Žraločí steak na yucatánský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 568 kcal
- Sacharidy 116 g
- Tuky 8 g
- Sodík 304 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 116 g
- Cholesterol 0.5 mg
- Draslík 575.6 mg
- Vláknina 33963.8 mg
- Vitamín A 33963.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šťávu a nastrouhanou kůru z pomeranče dáme do mělké porcelánové mísy do které se vejdou všechny porce ryby. Přidáme limetovou šťávu, víno, olej, drcený česnek, pepř, majoránku a sůl. Vše dobře promícháme.
-
2
Vložíme porce ryby, zakryjeme a necháme 1 hodinu marinovat, jednou obrátíme.
-
3
Grilovací pánev zahřejeme a steaky opečeme 2-3 minuty z každé strany.
-
4
Steaky zdobíme oreganem a podáváme s tortillou.