Žraločí steak na yucatánský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
  • 0.5 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Limetka
  • 4 ks Žraločí steak
  • 4 ks Tortilla
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Víno bílé
  • 0.4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 568 kcal
  • Sacharidy 116 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 304 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 116 g
  • Cholesterol 0.5 mg
  • Draslík 575.6 mg
  • Vláknina 33963.8 mg
  • Vitamín A 33963.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šťávu a nastrouhanou kůru z pomeranče dáme do mělké porcelánové mísy do které se vejdou všechny porce ryby. Přidáme limetovou šťávu, víno, olej, drcený česnek, pepř, majoránku a sůl. Vše dobře promícháme.

  • 2

    Vložíme porce ryby, zakryjeme a necháme 1 hodinu marinovat, jednou obrátíme.

  • 3

    Grilovací pánev zahřejeme a steaky opečeme 2-3 minuty z každé strany.

  • 4

    Steaky zdobíme oreganem a podáváme s tortillou.

Komentáře k receptu