Salsa z barevných fazolí

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rajčata
  • 130 g Fazole červené
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 138 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 67 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 653.4 mg
  • Vláknina 12780 mg
  • Vitamín A 12780 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole namočíme přes noc do vody, slijeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme pod pokličkou asi 40-45 minut, doměkka.

  • 2

    Slijeme, necháme okapat, znovu slijeme a necháme vystydnout.

  • 3

    Chilli chipotle a pasillo namočíme na 10 minut do horké vody, aby změkly. Necháme okapat a vodu z namáčení si uchováme. Odstraníme stopky a semena, dužinu jemně pokrájíme a smícháme s vodou z namáčení na hladkou pastu.

  • 4

    Česnek pražíme několik minut na suché pánvi, až začnou být stroužky zlaté, rozdrtíme a přidáme k fazolím. Cibuli a tomatillos nakrájíme nadrobno a přimícháme k fazolím, přimícháme pastu z chilli, sůl a dobře promícháme.

  • 5

    Před podáváním vychladíme.

Komentáře k receptu