Kuře s rozinkami a piniovými oříšky
Suroviny
- 1200 g Kuře
- 400 g Rajčata
- 40 g Olivy černé
- 60 ml Olej olivový
- 170 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 1 ks Paprika zelená
- 0.5 ks Citrony
- 3 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Hrozinky
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 2 polévková lžíce Oříšky piniové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 966 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 66 g
- Sodík 503 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 225 mg
- Draslík 1090.8 mg
- Vláknina 7537 mg
- Vitamín A 7537 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.7 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené kuře osolíme, vložíme do něj dílky citrónu, bobkový list, 2 lžíce oleje a dáme na 1 hodinu do předehřáté trouby na 200°C. Po hodině zkusíme vidličkou, zda je kuře již hotové. Můžeme nechat ještě 15 minut dopéct.
-
2
Ve větší pánvi rozpálíme zbylý olej a 5 minut na něm smažíme cibuli nakrájenou na kolečka a utřený česnek, smažíme, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme konzervovaná, krájená rajčata a vaříme ještě 2 minuty. Přilijeme víno, protlak, papriku nakrájenou na proužky, olivy, rozinky a zvolna vaříme 6-8 minut, až vznikne hustší omáčka.
-
3
Kuře rozporcujeme na 8 dílů a zachycenou šťávu přidáme do omáčky. Přendáme na talíře, zalijeme omáčkou a posypeme oříšky.