Těstoviny se sýrovou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 150 g Sýr Gorgonzola
  • 300 g Sýr Ricotta
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř červený celý
  • 2 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 930 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 860 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 107.3 mg
  • Draslík 152.7 mg
  • Vláknina 1220 mg
  • Vitamín A 1220 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat.

  • 2

    Očištěný celer a cibulku nakrájíme na plátky a podusíme na 2 lžících másla.

  • 3

    Gorgonzolu rozdrobíme a s mlékem a ricottou rozmixujeme na kaši. Propasírujeme sítem, přidáme k zelenině a za stálého míchání zahřejeme. Osolíme a opepříme.

  • 4

    Uvařené těstoviny krátce osmahneme na zbylém másle a upravíme se sýrovou omáčkou na talíře. Podáváme posypané hrubě mletým červeným pepřem.

Komentáře k receptu