Těstoviny po pastevecku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 500 g Salám Vysočina
  • 400 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 800 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Feferony
  • 4 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 0.35 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1736 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 112 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 227.3 mg
  • Vláknina 3272.4 mg
  • Vitamín A 3272.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme, zrníčka odstraníme a dužinu nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a plátky salámu opečeme v pánvi na oleji. Přidáme rajčata, cibuli, nakrájenou feferonku a vše dusíme doměkka. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Promícháme je s připravenou směsí a posypeme rozdrobeným ovčím sýrem.

Komentáře k receptu