Toskánské závitky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 50 g Olivy nakládané
  • 600 g Telecí kýta
  • 125 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 0.43 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 386 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 492 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 119.5 mg
  • Draslík 759.8 mg
  • Vláknina 4699.9 mg
  • Vitamín A 4699.9 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je, potřeme hořčicí a posypeme hořčičnými semínky. Maso obložíme sýrem, olivami, polovinou očištěných, na nudličky pokrájených paprik a polovinou cibule nakrájené na kolečka. Okořeníme majoránkou. Řízky svineme do závitků a sepneme párátky.

  • 2

    Závitky opečeme na 3 lžících rozehřátého oleje, přilijeme víno, 125 ml vody a dusíme na mírném ohni asi hodinu. Potom závitky vyjmeme a necháme na teplém místě.

  • 3

    Rozehřejeme zbylý olej a opečeme na něm druhou polovinu paprik i cibule a přidáme je k vypečené šťávě. Vmícháme zakysanou smetanu, chvíli povaříme, nakonec omáčku osolíme a opepříme.

  • 4

    Závitky podáváme s omáčkou a vařenými těstovinami.

Komentáře k receptu