Bramborový salát s celerem a jablky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory vařené ve slupce
  • 200 g Celer bulvový
  • 200 g Jablka
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Majonéza
  • 2 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 2 polévková lžíce Olej salátový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 180 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 411 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 0.4 mg
  • Draslík 601.2 mg
  • Vláknina 10259.2 mg
  • Vitamín A 10259.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvařené ve slupce oloupeme a spolu s uvařeným celerem nakrájíme na plátky. Přidáme oloupaná, jádřinců zbavená a na plátky pokrájená jablka, zakapeme citronovou šťávou a olejem.

  • 2

    Majonézu smícháme s bílým jogurtem, přidáme hořčici, sůl, pepř, podle chuti špetku cukru a lehce vmícháme do salátu.

Komentáře k receptu