Růžičková kapusta s bílou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kapusta růžičková
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 1.85 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 226 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 202.5 mg
  • Draslík 28.6 mg
  • Vláknina 12803.2 mg
  • Vitamín A 12803.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustu očistíme, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na proužky. Vložíme je do kastrolu na lžíci rozehřátého másla, osolíme a dusíme téměř doměkka.

  • 2

    Ze zbytku másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme po částech mlékem a povaříme 10 minut. Omáčku přidáme ke kapustě, chvíli povaříme a na závěr přidáme žloutky rozmíchané v troše mléka. Již nevaříme.

  • 3

    Kapustu podáváme k bramborám vařeným ve slupce anebo k vařeným masům.

Komentáře k receptu