Růžičková kapusta s bílou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 14 g
- Sodík 66 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 202.5 mg
- Draslík 28.6 mg
- Vláknina 12803.2 mg
- Vitamín A 12803.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapustu očistíme, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na proužky. Vložíme je do kastrolu na lžíci rozehřátého másla, osolíme a dusíme téměř doměkka.
-
2
Ze zbytku másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme po částech mlékem a povaříme 10 minut. Omáčku přidáme ke kapustě, chvíli povaříme a na závěr přidáme žloutky rozmíchané v troše mléka. Již nevaříme.
-
3
Kapustu podáváme k bramborám vařeným ve slupce anebo k vařeným masům.