Vločkový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cukr krupice
  • 120 g Ovesné vločky
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 391 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 120 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 299.2 mg
  • Draslík 199.7 mg
  • Vláknina 5400 mg
  • Vitamín A 5400 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko osolíme a uvedeme do varu. Přidáme ovesné vločky a uvaříme kaši.

  • 2

    Máslo utřeme se žloutky a s cukrem do pěny, po částech přidáme vychladlou kaši. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh, ušlehaný z bílků.

  • 3

    Nákyp pečeme ve vymazané, strouhankou vysypané formě asi 45 minut.

  • 4

    Podáváme s ovocným sirupem.

Komentáře k receptu