Fenykl na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Fenykl sladký - hlíza
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 šálek Vývar slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 150 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 315 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 29 mg
  • Draslík 476.5 mg
  • Vláknina 5665.8 mg
  • Vitamín A 5665.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 58.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme očištěný fenykl pokrájený na kousky, osmažíme. Zaprášíme moukou, znovu osmažíme, podlijeme trochou vody, rozmícháme, osolíme a dusíme do měkka.

  • 2

    Před koncem dušení přilijeme smetanu, slepičí vývar a ještě krátce podusíme.

  • 3

    Podáváme jako teplý předkrm.

Komentáře k receptu