Celer v sýrové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Celer bulvový
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 624 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 30.8 mg
  • Draslík 408 mg
  • Vláknina 4682.8 mg
  • Vitamín A 4682.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný celer nakrájíme na nudličky, podusíme v osolené a okyselené vodě téměř do měkka.

  • 2

    Potom celer scedíme, vložíme na rozehřáté máslo, zaprášíme moukou a osmahneme. Podlijeme vývarem, dusíme, po chvíli přilijeme kyselou smetanu, rozšlehanou se lžičkou mouky, dusíme dále.

  • 3

    Až bude celer měkký, přidáme sůl, pepř, nastrouhaný sýr. Zahříváme, až se sýr roztaví.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami a vařeným masem.

Komentáře k receptu