Hořčičné máslo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo jihočeské
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 264 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 69 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 277.7 mg
  • Draslík 26.4 mg
  • Vláknina 45.8 mg
  • Vitamín A 45.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené žloutky prolisujeme. Máslo utřeme do pěny, přidáme žloutky, hořčici, citronovou šťávu, sůl a pepř. Ještě chvíli třeme.

  • 2

    Máslo necháme ztuhnout v chladničce.

  • 3

    Používáme je při přípravě ryb nebo jako pomazánku.

Komentáře k receptu