Šunková omeleta se žampiony

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 400 g Šunka dušená
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 8 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Sodovka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 535 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 183 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 448 mg
  • Draslík 284.8 mg
  • Vláknina 1375.8 mg
  • Vitamín A 1375.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a dusíme je asi 5 minut na másle. Osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku a jemně nakrájenou šunku.

  • 2

    Z mouky, žloutků a sodovky umícháme těsto a přidáme sníh ušlehaný ze 6 bílků. V dobře vymazané pánvi upečeme čtyři omelety.

  • 3

    Upečené omelety naplníme připravenou houbovou nádivkou.

Komentáře k receptu