Omeleta s tykví a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Tykev
  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 146 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 280 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 247.8 mg
  • Draslík 481 mg
  • Vláknina 2977.8 mg
  • Vitamín A 2977.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné žampiony nakrájíme na silnější plátky, tykev oloupeme a nakrájíme také na plátky. Vše osolíme a podusíme na oleji.

  • 2

    Rozšlehaná vejce promícháme s mlékem a moukou, osolíme, opepříme a nalijeme na podušené houby s tykví. Osmažíme na pánvi jako omeletu.

Komentáře k receptu