Pikantní roštěnky
Suroviny
- 400 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 100 g Jogurt bílý
- 50 g Máslo čerstvé
- 1 ks Cibule
- 2 ks Okurky nakládané
- 2 ks Sardelové řezy
- 1 špetka Sůl
- 1 šálek Vývar z hovězích kostí
- 1 polévková lžíce Kapary sterilované
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 31 g
- Sodík 3384 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 97.5 mg
- Draslík 810.1 mg
- Vláknina 5397.5 mg
- Vitamín A 5397.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na plátky, na jedné straně osolíme a poprášíme moukou. Opečeme je na másle po obou stranách jako minutku a necháme na teplém místě.
-
2
Do zbylého tuku přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme ji, přidáme nakrájené okurky, nasekané kapary, nakrájené sardelové řezy a petrželku. Vše vaříme mírně podlité vývarem na hustší omáčku.
-
3
Horké roštěnky upravíme na mísu, nalijeme na ně omáčku a na každou dáme lžičku jogurtu (nebo smetany).