Špenát jíškový

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Špenát listový čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
  • 0.375 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 266 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 506 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 35.2 mg
  • Draslík 1259.5 mg
  • Vláknina 8067.3 mg
  • Vitamín A 8067.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.8 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenátové listy přebereme, dobře omyjeme a dáme vařit do osolené vody na 10 minut. Vařený špenát ocedíme, propláchneme studenou vodou, vymačkáme, jemně nasekáme a umeleme.

  • 2

    Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme mouku, utřený česnek a mírně osmahneme. Přilijeme vývar, dobře promícháme a přidáme špenát a smetanu. Krátce povaříme, osolíme a opepříme.

  • 3

    Nakonec hotový špenát přelijeme dohněda vysmaženým máslem.

Komentáře k receptu