Úhoř pečený na pánvi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Úhoř říční
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Citrony
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 555 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 196 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 165 mg
  • Draslík 85.7 mg
  • Vláknina 4991.8 mg
  • Vitamín A 4991.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Úhoře zbavíme ploutví, vykucháme, omyjeme a nakrájíme na 8cm dlouhé špalíky. Podél páteře uděláme podélný zářez, rybu osolíme, opepříme a marinujeme v citronové šťávě.

  • 2

    Potom úhoře obalíme v mouce a zvolna pečeme na másle (nebo na oleji).

  • 3

    Upečeného úhoře posypeme petrželkou, obložíme plátky citronu a polijeme rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu