Brambory a zelí po staročesku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 152 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 7.3 mg
  • Draslík 358.8 mg
  • Vláknina 5229.8 mg
  • Vitamín A 5229.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí nakrájíme na čtverečky a vaříme je ve vodě s česnekem utřeným se solí. Když začne zelí měknout, přidáme na kostičky nakrájené brambory a vše dovaříme.

  • 2

    Ze sádla a mouky připravíme jíšku, přidáme ji k zelí a ihned dobře zamícháme.

  • 3

    Nakonec pokrm opepříme, dochutíme ještě česnekem se solí a omastíme.

Komentáře k receptu