Zelná polévka se salámem
Suroviny
- 12 g Brambory
- 33 g Máslo čerstvé
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 167 g Salám jemný
- 67 g Slanina vepřová
- 20 g Sůl
- 0.7 g Pepř černý mletý
- 0.7 g Kmín celý
- 333 g Zelí hlávkové bílé
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 20 ml Ocet kvasný lihový
- 1700 ml Hovězí vývar základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 198 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1440 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 29.9 mg
- Draslík 212 mg
- Vláknina 2406.8 mg
- Vitamín A 2406.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlávkové zelí očistíme a opláchneme. Nakrájíme je na delší trojúhelníky a krátce spaříme.
-
2
Syrové brambory opláchneme a nakrájíme je na větší kostky. Společně se zelím je dáme vařit do vývaru.Během vaření přidáme mletý pepř a kmín.
-
3
Ve smetaně rozmícháme prosátou mouku a když jsou brambory i zelí téměř měkké, vlijeme ji do polévky.
-
4
Potom přidáme mletý pepř, sůl, ocet a za občasného promíchání dobře provaříme.
-
5
Slaninu očistíme, nakrájíme na drobné kostičky a částečně roztavíme. Přidáme k ní na kostičky nakrájený salám, krátce osmažíme a přidáme do polévky.
-
6
Hotovou polévku zjemníme máslem, dochutíme solí a ještě provaříme.