Nakládané zelí - zelný salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 136 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 0 g
- Sodík 3963 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 739.9 mg
- Vláknina 21367 mg
- Vitamín A 21367 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 149.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí očistíme, rozčtvrtíme a najemno nakrouháme. Cibuli nakrájíme nadrobno.
-
2
Deko s octem a vodou svaříme, přimícháme sacharin a přecedíme.
-
3
Nakrouhané zelí promícháme se solí, kmínem a cibulí. (Aby zelí nekvasilo, přimícháme dvě malé lžičky pyrosulfitu.)
-
4
Směs necháme přikrytou do druhého dne v chladu, poté promícháme a necháme stát do dalšího dne.
-
5
Další den zelí napěchujeme do lahví a uložíme do chladu.