Pikantní zapečené brambory s kysaným zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 26 g
- Sodík 280 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 32.5 mg
- Draslík 1127.6 mg
- Vláknina 16025.5 mg
- Vitamín A 16025.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Syrové brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Plátky z uzené šunky rozkrájíme na poloviny. Dvě očištěné cibule a kousek pórku pokrájíme na tenká kolečka. Omytou malou chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme ji na velmi tenké proužky. Troubu si předehřejeme na 190°C.
-
2
Pekáček vytřeme olejem. Na dno poklademe 1/3 plátků brambor, osolíme je, posypeme kmínem a špetkou pepře. Na ně poklademe plátky z jedné cibule, 1/2 pórku, 1/2 pokrájené šunky, 1/2 kysaného zelí a 1/2 pokrájené chilli papričky. Tento postup opakujeme, poslední vrstva bude z brambor, kterou přelijeme zakysanou smetanou.
-
3
Pekáček s brambory zakryjeme poklicí nebo alobalem, vložíme do středu trouby a pečeme je přibližně 40-50 minut, až povrch bude dozlatova upečený a okraje budou mít zlatohnědou barvu a budou křupavé.
-
4
Teplé brambory se zelím dáme na talíře a hned podáváme.