Knedlíčky jiaozi

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 800 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 g Zelí čínské
  • 250 g Vepřové maso
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Zázvor
  • 4 polévková lžíce Sójová omáčka
  • 1 polévková lžíce Ocet rýžový
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • 4 polévková lžíce Chilli
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 62.2 mg
  • Vláknina 820 mg
  • Vitamín A 820 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme těsto: smícháme mouku, špetku soli a hrnek vody. Vypracujeme kuličku, kterou dáme na 30 minut odležet do ledničky.

  • 2

    Mezitím si nakrájíme cibuli na jemno, zelí na proužky, zázvor nastrouháme, maso nakrájíme na tenké proužky, česnek prolisujeme a vše smícháme. Osolíme, opepříme.

  • 3

    Těsto vyválíme na tenký plát a vykrajujeme skleničkou. Doprostřed dáme lžíci náplně, okraje těsta navlhčíme a zabalíme.

  • 4

    Vaříme je ve velkém hrnci.

  • 5

    Poté je můžeme (ale nemusíme) osmažit na oleji dozlatova.

  • 6

    Podáváme je se sójovou omáčkou a chilli omáčkou.

Komentáře k receptu